body
EB Ateliers

Meld je aan voor gratis 'Colorfulness' inspiratie en tips

Profiel

tl_files/uploads/profiel Eleonore web.jpg

 

EB
Eleonore Broekhuijsen

Creatief trainer en counselor, Vedic Art teacher,
beeldend kunstenaar, taalwetenschapper.

Ik help mensen om op een creatieve manier keuzes te maken vanuit hun hart en zo meer kwaliteit aan hun leven en/of werk te geven.
Zowel in individuele trajecten als in activiteiten voor groepen zet ik hierbij kunstzinnig werken in. Het gaat daarbij om het 'in beweging' komen, het proces van het maken en het DOEN. Vervolgens helpt het resultaat van het eigen 'kunst'werk en de analyse daarvan om tot inzichten en antwoorden te komen.

 

Eigenschappen die mensen in mij herkennen:
Luisterend oor, rustig, flexibel, met humor, respectvol, op zoek naar diepgang.

 

Mijn drijfveren
Schilderen is mijn passie. Naast mijn studie taalwetenschap en daarna naast mijn werk in het onderwijs is dit voor mij altijd een grote bron van vreugde en inspiratie geweest en dat is het nog steeds. Mijn opleiding in de kunst heb ik aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (SKVR) gevolgd en verder ben ik in de leer geweest bij diverse beeldend kunstenaars. Vervolgens heb ik mijn eigen ontdekkingsreis gemaakt van onderzoeken en experimenteren. Inmiddels is mijn eigen atelier, met de werken die daarin ontstaan, voor mij een belangrijke pijler in mijn bestaan. De laatste ontdekking is voor mij Vedic Art. Een methode om te schilderen vanuit je hart.


Ruim vijftien jaar was ik docent, eerst in het volwassenenonderwijs en vervolgens in het HBO. Vanaf 2004 ben ik zelfstandig trainer en heb ik teams en management bij veranderingsprocessen en projecten begeleid/ gecoacht. Dit zowel op brede thema's (onderwijsvernieuwing) als op specifieke thema's, zoals taalbeleid.

Het welbevinden van mijn studenten en klanten was voor mij altijd minstens zo belangrijk als het resultaat van hun werk. Ik heb ontdekt dat mijn hart uiteindelijk vooral daar ligt. Daarom heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn focus te verschuiven van het werkproces naar het welzijn en de kwaliteit van leven en werken van de mensen. Hiermee heb ik dus ook een keuze vanuit het hart gemaakt.
Ik heb mij hiervoor aanvullend geschoold, o.a. met de opleiding voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen (gecertificeerd coach sinds 2012) en de opleiding tot organisatieprofessional van SIOO. Daarmee heb ik voor mijzelf zowel de zakelijke als de creatieve en spirituele kant van het coachen ontwikkeld.

In 2015 is daar nog een belangrijke pijler aan toegevoegd: Vedic Art. Daarvoor heb ik mijn opleiding gevolgd in Nederland en België. In de zomer van 2016 heb ik in Zweden op het eiland Öland, de bron van Vedic Art, aan verdiepings- en herhalingscursussen deelgenomen.

Eb Ateliers
In 2004 opgericht. De naam staat voor de uitgangspunten die achter mijn werkwijze liggen:

  • Eb, met het grote lege strand, staat symbool voor ruimte en de rust. Die zijn nodig als de hectische maatschappij teveel van je vraagt, of als je voor belangrijke veranderingen en beslissingen staat.
  • Een atelier is een inspirerende plaats waar je op een creatieve manier kunt onderzoeken en ontdekken. Creatief door het gebruik van kunstzinnige media als schilderen, tekenen, drama, muziek. Creatief ook in het durven experimenteren en loskomen van standaardoplossingen.

 

Mijn eigen atelier, waarin ik schilderijen, beelden en installaties maak, is voor Eb Ateliers het 'hoofdatelier', de bron van waaruit alle activiteiten vorm krijgen. Veel trajecten counseling en coaching vinden ook in dat atelier plaats. En ook de cursussen Vedic Art.
Wil je mijn werk zien, kijk dan eens op www.atelier-eb.nl

 

Mijn achtergrond en opleiding:

  • Teachertraining Vedic Art voor families: ouders/ grootouders en kinderen (België)
  • Teachertraining Vedic Art voor Volwassenen (Belgë en Zweden)
  • School voor Kunstzinnig Dynamisch coachen 'De kleine Tiki', ( zie: www.dekleinetiki.nl )
  • Sioo: Essentials in Consulting and Change.  (SIOO: interuniversitair centrum voor organiseren, veranderen, vernieuwen en leidinggeven: zie www.sioo.nl)
  • Vrije Academie voor Beeldende kunst Rotterdam (SKVR): schilderen en modeltekenen
  • Universiteit van Amsterdam: Algemene taalwetenschap
  • Lerarenopleiding Nederlands en Frans