body
EB Ateliers

Meld je aan voor gratis 'Colorfulness' inspiratie en tips

Ervaringen van deelnemers

 

Basiscursus Vedic Art

Ik voelde mij op een zachte manier uitgedaagd om anders te doen of te kijken.

Diet

tl_files/uploads/fotoalbum/Diet zomer 2017 compr.jpg

 

Basiscursus Vedic Arttl_files/uploads/fotoalbum/Annettie zomer 2017compr.jpg

Heerlijke douche van binnen en buiten. Mijn creativiteit komt helemaal tot bloei. Wordt er vrolijk en opgewekt van. Zou dit iedere dag willen doen.

Therapie en ontspanning tegelijk. Spelen met je hart en gevoelens gaan prima samen met spelen met verf. Voel mij spiritueel erg verbonden met het licht. Buiten en van binnen. Raad deze cursus en vooral de lerares aan iedereen aan. Ga er zeker mee verder.

Annettie van Hemert

 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Lucia zomer 2017 compr.jpg  Basiscursus Vedic Art

  De wereld van zachtheid.
  *Dankbaar* voor de begeleiding van Eleonore.

  Zo liefdevol ervaren, doet mij verzachten in aandacht voor mijzelf!

 Dank je wel lieve Eleonore en tot snel

  Lucia

 

 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Sjanie zomer 2017 compr.jpg

Basiscursus Vedic Art

Op de hernieuwde kennismaking met acrylverf ga ik zeker doorborduren.

Sommige mensen gaan een week naar Frankrijk om te schilderen. Dit was mijn week "schilderen in Frankrijk".

 

 

Basiscursus Vedic Art

Een warme omarming van mijzelf.

Een afschildering van innerlijk leven in verbondenheid met een fijne docente en cursisten.

Romy Jongmans

 

 

 

Vervolgcursus Vedic Art

Vedic Art helpt mijzelf beter te leren kennen. Het stimuleert zelfreflectie met hulp van een aantal principes. Intuïtief schilderen met gebruik van de principes leidt tot verdieping en geeft meer energie.

Vedic Art stopt niet. Ik doe het voortaan. Het is een 'on-going-process'.

Dick Bussing

 

 

Vervolgcursus Vedic Art


tl_files/uploads/fotoalbum/Karin.jpg Vedic Art geeft mij de vrijheid om zonder plan, zonder verwachting of oordeel te schilderen en te tekenen. Het proces als doel en de uitkomst als verrassing.

Dank je wel Eleonore dat je dit op een zo open manier mogelijk maakt.

Karin

 

 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Tiny maart 2017 uit chaos web.jpg

 

Basiscursus Vedic Art
Vedic Art heeft me ruimte en vrijheid in mezelf gebracht.

En heeft me hierdoor net dat zetje gegeven om anders, abstracter te gaan werken.Wat ik al eerder voelde, maar om de een of andere reden niet deed of kon.

Het mogen spelen met kleuren en niet alleen denken aan resultaat. Het ervaren dat deze dingen ook doorwerken in het dagelijks leven ervaar ik als een gift.

Dank Eleonore dat je me dit mocht aanreiken.
Tiny

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Bep maart 2017 4.jpg

 Basiscursus Vedic Art
 Vedic art heeft mij een heel nieuwe manier van schilderen gegeven.

 Mijn werk is vaak intuïtief benaderd door mij.Het gaf mij veel  voldoening zo te werken, maar er begon zich een vast patroon te ontwikkelen, waarmee ik niet meer verder kon.

 Wanneer is de schildering af?

 Hoe ga ik nu verder, zonder dat ik ga knoeien?

 Met de handvaten van Vedic art kijk ik nu heel anders naar mijn werk.
 B.v. zit ik vast, dan ga ik terug naar de lessen van Eleonore.
 Ik ga niet alles verklappen, maar de liefdevolle aanwezigheid van   Eleonore, de rust en de ruimte heeft mij veel gegeven en daar word ik heel warm van!

 Bep Erken-Lansdaal

 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Lia.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De basiscursus Vedic Art heeft mijn creativiteit een flinke boost gegeven! Zo heerlijk om gewoon te beginnen met een eenvoudige opdracht en maar zien wat het wordt. Fijne ruimte (zowel het atelier als het Land van Es). Fijne begeleiding en leuke cursisten.

Lia van den Berg 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/werk Geertje.jpg

 

Voor mij was het een week van vrijheden. Schilderen aan de hand van doeltreffende oefeningen en handvaten onder de fijne begeleiding van Eleonore zoals ik nog niet eerder had geschilderd. Vrij van (te hoog gespannen) verwachtingen maar toestaan wat er gebeurt en daarop reageren. En daar vervolgens heel blij mee te zijn. Een nieuw startpunt waarbij ik eindelijk weer van mezelf mag schilderen.
Geertje

 


tl_files/uploads/fotoalbum/werk M zaterdag.jpg

De wondere wereld van Vedic Art, met veel plezier de basis cursus gevolgd.
Ruimte voor persoonlijk dialoog.
Dankjewel Els

 


tl_files/uploads/fotoalbum/werk Maddy.jpg

De schilderlessen waren elke week iets om naar uit te kijken, ik heb genoten van de vedic art lessen, de inspirate, de verruiming, en daardoor de vrijheid voor uitingen in woord en beeld.
Maddy


tl_files/uploads/fotoalbum/werk Dorine 2 web.jpg

"De basiscursus Vedic Art bracht me terug bij mijn creativiteit, bij een energiebron die ik niet meer kon vinden en verwaarloosd had.

De ochtenden schilderen in rust en vrijheid geven veel ontspanning en energie. Het is bijzonder hoe de beeldende principes uit de Vedic Art 1 op 1 inzicht geven in je leven."
Dorine

 

tl_files/uploads/fotoalbum/Werk Maddy Devi web.jpg

Dankzij de oorsprong van Vedic Art heeft de cursus een prettige gelaagdheid waarin iedereen zijn eigen verdieping zal vinden. Zowel voor de beginnende als de gevorderde kunstenaar is er ruimschoots ruimte om zowel met jezelf en jouw eigen verdieping en ontwikkeling aan te slag te gaan, als de verdieping te vinden in jouw kunstuitingen.
Er komen iedere dag nieuwe aanknopingspunten, ziens- en benaderwijzen aan bod waardoor je steeds weer anders kijkt, voelt, ervaart en werkt.

Een heerlijk vrije vorm van werken vanuit jezelf, los van alle 'zo hoort het'.
Een cadeau voor jezelf op ieder punt in jouw leven, in tijden van verwarring, bezinning en verandering.
Of gewoon omdat je eens zin hebt in 'iets anders'.

Na jarenlang niet meer geschilderd te hebben heb ik zelf enorm genoten, losgelaten, geleerd en ontdekt over mezelf.

Maddy-Devi Homburg

 

 

 

tl_files/uploads/fotoalbum/werk margot web.jpg

Prima manier om weer aan het schilderen te gaan. Vedic Art is zoals een gedicht: niet teveel uitleggen. Ga het gewoon doen en ervaren!
Mensen die even moeite hebben om de kwast weer beet te pakken omdat ze teveel in hun denkhoofd zitten, kunnen hierdoor weer lekker aan de slag. Nu eens niet iets maken voor een ander, maar voor jezelf!
Margot

 

tl_files/uploads/fotoalbum/werk Ria web.jpg

Vedic art is bijzonder voor mij als iemand die niet eerder heeft geschilderd. Het is heerlijk om te doen, ik was zo 'in the flow'  dat ik geen besef had van tijd en ruimte. Heerlijk om vanuit mijn gevoel te spelen met kleur, verf maar ook aarde, zand, touw en textiel. Ik kwam dicht bij mezelf en voelde me heel ontspannen na afloop.
Ria

 

tl_files/uploads/fotoalbum/werk Heintje web.jpg

Halverwege de eerste cursus Vedic Art bij Eleonore overleed mijn moeder. Ik ging door met schilderen om dat dat troost gaf. Daarna ben ik heftig ziek geworden, zwaarmoedig de dood dichtbij. Een werk bleef me bij, en als ik de moed vond wierp ik daar een blik op. Ik wist dat dit werk belangrijk voor mij is. Nu het wat beter met mij gaat laat ik dit werk bij me binnen komen .Het brengt me bij herinneringen dat de Liefde, het Licht echt bestaat. Het werk heet "Groei in Liefde".
Heintje

 

Heb je belangstelling voor een cursus Vedic Art? Kijk in de agenda voor meer informatie over data en mogelijkheden of neem contact met mij op.


Terugblik op individuele coaching

 

Ik hoefde alleen maar te doen

 tl_files/uploads/ettape 1 web.jpg

Door omstandigheden kwam ik thuis te zitten. 50+, een schat aan ervaring, maar zinloos voor de maatschappij. Via via ben ik bij Els terecht gekomen. Mijn doel was te kijken waar mijn mogelijkheden lagen. Veel goede, diepe gesprekken met Els gehad, maar het mooiste was mijn vierluik. Rationeel praat ik alles wel recht, maar toch stond ik stil. In overleg met Els besloten dat ik een schilderij ging maken. Ok, cool. Maar het zou er dan wel moeten staan. Vier grote doeken gekocht, en beneden in de kelder mijn olieverf opgezocht. Deze lag ook al 25 jaar te wachten.
In een sessie ging ik hem maken. DOEN zou mijn thema zijn. Niet stilstaan, maar bewegen. Heerlijk in het atelier aan de slag gegaan, Canto Ostinato zo hard mogelijk uit de speakers. In een flow kwam hij er uit, mijn blokkerende stilstaande golf naar een vloeiende, lichte flow. Dat was wat ik wilde, dat was wat ik moest doen.

Het schilderij hangt nu als ikoon in mijn woonkamer. Het heeft mij geholpen te bewegen.
Gelukkig ben ik nu weer aan het werk. Het schilderij hangt nog steeds, een reliek voor mij.
Stilstaan, nee dat is niet goed voor mij.

 

Guus van der Vaart

 

Inwikkelen en ontwikkelen

Na een nogal heftige periode loopt alles weer gladjes. Ik heb dus eigenlijk eindelijk geen zorgen meer. Maar dat kan ik nu net niet geloven. Want als ik dat geloof en tegen anderen zeg, dan tl_files/uploads/spiraal Rianne.jpggaat het vast weer mis. Ik durf er niet op te vertrouwen dat het gewoon goed gaat.
Met dit probleem ging ik naar Els.
Drie middagen ben ik bij haar geweest en de eerste krabbel die ik bij haar maakte is uitgegroeid tot een product dat mij nog steeds helpt om anders tegen de dingen aan te kijken. Ook andere producten die ik bij haar heb gemaakt helpen mij verder. Er waren dingen bij die ik niet meer kan zien en dingen waar ik graag naar kijk. Maar alles heeft me geholpen om weer vertrouwen te krijgen in mezelf en de mensen om me heen. Els, bedankt voor je rustige, lieve, warme manier van begeleiden.

Rianne

 tl_files/uploads/afbeelding werk Rianne recht.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik op individuele coaching

Ik heb twee halve dagen gewerkt in het atelier van Els. Mijn vraag was : Inzicht krijgen in mijn kwaliteiten en competenties en keuzes maken voor de toekomst (werk of iets anders).  

 

De grootste ervaring was het schilderen en hoe fijn ik het vind om dat te doen.
Ook het werken met verschillende materialen en gewoon aan de slag gaan. Door met stof te werken ben ik mij bewust geworden van hoe belangrijk zachtheid voor mij is. Om te geven en om te ontvangen. 

 

Ik ga nu ook tl_files/uploads/fotoalbum/blauwdruk.jpgzachtheid aan mijzelf geven.  Zoiets bedenk je niet. Juist door dit te maken met dat zachte stofje kwam ik hierop.

Er staat geen druk op, het hoeft niet mooi te worden en daarom  kan ik gewoon lekker bezig zijn, een beetje aanrommelen en dat helpt mij meer dan ik had gedacht om vrijer te worden, te 'spelen'.

Ook kreeg ik inzicht in wat voor mens ik ben. Zoals ik alles aanpak, waar ik weerstand voel, hoe ik keuzes maak. Bijvoorbeeld hoe ik twijfel bij het kiezen van een stofje of een kleur. Je ziet tijdens het kunstzinnig werken in al die kleine aspecten hoe je in je werk bezig bent.

Ik heb mijn kwaliteiten en uitdagingen in beeld en ik heb een stip aan de horizon gezet voor mijn dromen. Eigenlijk wist ik alles al, maar nu is het zo concreet dat ik ook werkelijk in actie kan komen. 

Mijn actiepunt is: DOEN, gaan uitvoeren, en vervolgens vertrouwen dat ik het kan en TROUW blijven aan mijn voornemen, trouw aan de afspraak met mijzelf.
De vrijheid van het 'spelen' gebruiken en vandaaruit verder gaan, in plaats van eerst vanuit mijn hoofd gaan bedenken hoe (perfect) het moet zijn.

Mijn eerste actie is een weekplanning maken. Afspraken met mijzelf maken: tijd reserveren voor mijzelf en voor het werken aan de realisering van mijn droom.

Thea

 

tl_files/uploads/kleur.jpg

Workshop 'Go with the flow naar je doel'

Vrijdag 22 maart 2013 de workshop 'Go with the Flow naar je doel' plaats voor sporters van Healthclub Fitscore in Strijen. Het is één van de creatieve workshops die aansluiten bij het onderdeel 'Relax' van het programma BENFIT.

Gedurende 1,5 uur konden deelnemers in het atelier in Strijen kennismaken met de werkwijze en op een creatieve manier ontspannen.
Enkele reacties van de deelneemsters:

"

Het was leuk en ontspannen!
Heel fijn om te doen.

Ik had geen idee van wat ik zou gaan maken maar ik ben gewoon begonnen en dan ontstaat het vanzelf.

Heel belangrijk dat we niet hoefden te presteren en niet werden beoordeeld.

Heerlijk ontspannen met ogen dicht werken en alles even loslaten.
Ik heb even helemaal niet gedacht aan wat ik allemaal nog moet doen.
Plezierig om zo bezig te zijn met een zacht muziekje op de achtergrond.

"

 

 

tl_files/uploads/op een rij.jpg

 

Terugblik op individuele coaching

Lieve lezer,
Vorig jaar kwam ik bij Els met een vraag over een voor mij belangrijke beslissing.
Door haar kunstzinnige opdrachten, die mijn  onderbewuste raakten en ik niet met mijn verstand kon sturen, kwam ik ineens een heel andere vraag tegen.
Een vraag die eigenlijk onder de andere vraag zat.  Deze vraag was op dit moment veel belangrijker voor mij .
Na elke zitting had ik het gevoel een stukje dichter bij mijn werkelijk gevoel gekomen te zijn.
Als een professionele coach liet Els mij door haar opdrachten en vragen op mijn eigen manier ontdekken wat op dit moment in mijn binnenste speelde.
Heb je nog meer vragen mag je mij gerust mailen: d.uytendaal@home.nl
Doris Uytendaal

tl_files/uploads/fotoalbum/ei.jpg